Weet wat je smeert

Weet wat je smeert

Weet wat je smeert:
minerale make-up maakt je huid mooier en gezonder

Het Belgische make-up label Cent Pur Cent kiest voluit voor natuurlijke cosmeticaproducten die enkel de meest zuivere ingrediënten bevatten.
Zo weet je zeker dat wat je smeert je huid ook écht mooier en gezonder maakt.  

Onze huid is ons grootste orgaan. Dat we haar met zachtheid en respect moeten behandelen is dan ook niet meer dan logisch. Toch bevatten heel wat verzorgings- en cosmeticaproducten nog steeds ingrediënten die onze huid meer kwaad dan goed doen. Ze zorgen misschien voor een tijdelijk en oppervlakkig resultaat, maar richten op lange termijn vaak schade aan.

Gelukkig zijn er vandaag ook heel wat producten die je huid onmiddellijk mooi maken en toch de bescherming en verzorging geven die ze verdient. Cent Pur Cent doet wat zijn naam belooft. Het Belgische make-up label staat voor 100% natuurlijk, 100% mineraal, 100% puur, 100% hypoallergeen en 100% dierproefvrij.

Het label gebruikt enkel de meest pure natuurlijke mineralen. Die worden uiterst zorgvuldig van de rotsen geschraapt en vervolgens gemicroniseerd tot mooi gekleurde poeders. De producten bevatten geen schadelijke stoffen zoals synthetische parfums, kunstmatige kleurstoffen, niet-natuurlijke oliën en talk.

Dat maakt de make-up van Cent Pur Cent lief en gezond voor je huid. De pure mineralen verstoppen de poriën niet en drogen de huid niet uit. Ook mee-eters, acne of andere problemen zijn verleden tijd. Omdat er geen chemische bestanddelen toegevoegd worden, is de kans op allergische reacties bovendien miniem.

Het geheim achter deze uitzonderlijke formules zijn de vier basisingrediënten Mica, ijzer, titanium en zink.

·      Mica wordt uiterst zorgvuldig van de rotsen in het Peruviaanse hooggebergte geschraapt. Hoe hoger de dosis Mica in een product, hoe mooier de dekking. Mica zorgt ook voor de mooie, gezonde gloed die eigen is aan Cent Pur Cent.

·      IJzer wordt gebruikt als natuurlijke kleurstof. Door verbranding op een bepaalde temperatuur zorgt dit natuurlijke element voor de leuke kleurtjes van een product.

·      Titanium zorgt niet alleen voor de grootste dekking, maar functioneert ook als een instant spf-factor tussen 15 en 20. De Amerikaanse FDA roemt titanium als één van de meest efficiënte zonnebeschermers.

·      Zink werkt antiseptisch, neemt roodheid weg en maakt de huid zijdezacht. Het wordt gebruikt in babyzalfjes maar doet het ook uitstekend in make-up omdat het irritaties en ontstekingen als acne helpt verminderen.

Wat meteen opvalt is de fijne textuur van de make-up.  Die zorgt ervoor zorgt dat ze aanvoelt als een tweede huid. Geen oppervlakkige, mooie laag die over je huid wordt aangebracht, maar producten die je huid echt mooier maken en doen stralen.